Első lépés az egészségért – gyalogosan Gellértegyházára

Első lépés az egészségért – gyalogosan Gellértegyházára

Az Orosházi Dr. László Elek Kórház Egészségfejlesztési Irodája összefogva a Pünkösdi Zarándoklatért Egyesülettel sétára hívja az időseket és fiatalokat. Az úticél ezúttal a Gellértegyházi Történelmi Szabadidő és Szórakoztató Emlékpark. 

– Az orosházi főtérről, az üveg körtefától 2024. június 7-én, pénteken 9 órakor indulunk, majd közel 7 kilométeres séta után érkezünk Gellértegyházára – ismerettete a részleteket Czank Klára. 

Az EFI vezetője elmondta, megérkezés után zsíros kenyérrel, zöldségekkel és limonádéval vendégelik meg a gyaloglókat, de ezzel nem ér véget a program.
– A helyszínen a Monspart Sarolta Egészséges Életmódért Alapítvány képviselője “A gyaloglás szerepe az idősek életében” címmel tart előadást, majd az EFI-s kollégák testtömeg összetétel, BMI-, vázizom- és zsigeri zsír százalék meghatározást, vércukorszint- és vérnyomás mérést végeznek az érdeklődőknek – tette hozzá az irodavezető.

A programok végén természetesen visszafelé is gyalog indulnak a résztvevők, ám aki nem bírja a hosszabb távot, az a közeli megállóban felszállva autóbusszal is visszamehet a belvárosba.

Kiemelt kép: az EFI gyalogló klub tagjai az egyik kiránduláson
Fotó: Czank Klára/Dr. László Elek Kórház – EFI

Back to top
Megszakítás